חיפושדלגו ל חיפוש
דלגו ל

Gentian – אין שום ייאוש בעולם כלל

רבי נחמן מברסלב אמר, "אין שום ייאוש בעולם כלל. . ואמרם בכוח גדול ובעמקות נפלא ונורא מאוד, כדי להורות ולרמז לכל אחד ואחד לדורות שלא יתייאש בשום אופן בעולם, אפילו אם יעבור עליו מה. ואיך שהוא, אפילו אם נפל למקום שנפל, רחמנא ליצלן מאחר שמחזק עצמו במה שהוא עדיין יש לו תקווה לשוב ולחזור אליו יתברך".
מילותיו של רבי נחמן גם מהדהדות בדברים שאמר ד"ר באך על טיפוסי תמצית Gentian: "אלה שמתייאשים בקלות. הם עשויים להתגבר בקלות על מחלות או על מטלות החיים היומיומיות, אבל כל עיכוב קל או מחסום בהתקדמות, מעורר בהם ספקות ומרפה את ידיהם מייד".
ואכן, טיפוסי Gentian מתייאשים בקלות, בפרט כשהדברים מתחילים להתדרדר והקשיים נערמים. נראה להם שאי אפשר להתגבר על הקשיים שעומדים בדרכם והם מסרבים להאמין שהקושי האמיתי נעוץ בחוסר האמונה שלהם בעצמם. הם לא מצליחים להבין שעצם השקפתם השלילית מזמנת את המצבים הנפשיים שמהם הם סובלים.
מכשולים ועיכובים לא מאתגרים את היצירתיות של טיפוסי Gentian אלא נראים להם כמו סימן לכך שמשהו פשוט לא אמור לקרות. וכך, הם מתייאשים ונעשים מדוכאים כשהתוכניות שלהם לא יוצאות לפועל בצורה חלקה.
כשהדיכאון מתפתח וככל שרצונם הולך ונחלש, אז מגיע הכישלון ולמעשה, נראה שטיפוסי Gentian כבר מחפשים תירוצים לכך שהם מרימים ידיים. בשונה מדיכאון שמקורו לא ברור וידוע, כמו אצל תמצית Mustard, הסיבה לדיכאון אצל ה-Gentian היא הכישלון שנובע מהיעדר כוח רצון והחלטיות. והם סובלים לא רק בגלל חולשתם, אלא גם בגלל התוצאות שלה.
טיפוסי Gentian הם אנשים רגישים ולכן אין פלא שכשהם חווים כישלונות בלתי נמנעים הם מאבדים את האופטימיות והאומץ, ומרימים ידיים לנוכח הקושי הראשון שבו הם נתקלים. הם הופך להיות חסרי כוח רצון, מיואשים וחסרי מוטיבציה.
לכן, Gentian היא התרופה לכוח רצון. היא מתאימה לאנשים שכוח הרצון שלהם חלש, אלה שמוכנים לוותר בקלות. התמצית מחזקת את הרצון ומגבירה את ההחלטיות, ועוזרת לטעת גישה אופטימית ולהתגבר על מכשולים, ובכך להשיג מטרות נכספות. היא גם יעילה כשיש נסיגות או עיכובים בדרך להחלמה ממחלה.
סיפור שהיה כך היה
יום אחד, הופיע פתח קטן בגולם.
במשך כמה שעות, ישב איש והסתכל איך הפרפר מתאמץ לדחוף את גופו דרך הפתח הקטן. לפתע, הפרפר הפסיק להתקדם ונראה היה שהגיע הכי רחוק שהצליח ואינו יכול יותר.
האיש החליט לעזור לפרפר. הוא לקח זוג מספריים, הגדיל את הפתח בגולם והפרפר יצא בקלות. אבל, גופו היה מנוון והכנפיים שלו מכווצות. האיש המשיך להתבונן בציפייה שבכל רגע, כנפיו של הפרפר ייפתחו ובכך יתמכו בגופו של הפרפר. אבל זה לא קרה.
הפרפר בילה את שארית חייו הקצרים עם גוף מנוון וכנפיים מכווצות. הוא מעולם לא הצליח לעוף. האיש, בחסדו ובטוב ליבו, לא הבין שהגולם הדחוס ומאבק הפרפר לצאת ממנו שימשו כדי לדחוף נוזלים מגוף הפרפר אל כנפיו, כדי שיוכל לעוף אחרי שיצא לחופשי מהגולם.
לפעמים, מאבקים הם בדיוק מה שנדרש. אם חיינו היו חולפים ללא מכשולים, לא היינו מתפתחים, לא היינו חזקים כמו שיכולנו להיות ולא היינו יכולים לעוף לעולם.
״ביקשתי כוח ואלוקים נתן לי קשיים לחשלני.
ביקשתי חוכמה ואלוקים נתן לי בעיות לפתור.
ביקשתי אומץ ואלוקים נתן לי מכשולים להתגבר עליהם.
ביקשתי טובות ואלוקים נתן לי הזדמנויות.
לא קיבלתי שום דבר ממה שביקשתי, אבל קיבלתי את כל הנחוץ לי.״
מאת רוני בן דוד, נטורופתית ומטפלת בכירה בפרחי באך | 050-8626775 | ronynd2408@gmail.com
בר ימיןדלגו ל בר ימין
הכנת פורמולה אישית מתמציות פרחי באךדלגו ל הכנת פורמולה אישית מתמציות פרחי באך
הכנת פורמולה אישית מתמציות פרחי באך
הרכבת פורמולה של תמציות באך למצבים רגשיים שונים המתאימה בדיוק לצרכים שלך, בבקבוקון טיפולי אישי
.png?BannerID=97)
.png?BannerID=91)





